January 15, 2020

Gelijkwaardigheid, gelijkheid en respect | longread door HTF-alumnus Barbara Passchier

"Niet gelijk, maar wel gelijkwaardig" hoor ik wel eens zeggen. In sommige gevallen terecht. We hoeven niet hetzelfde te zijn, om dezelfde waarde te krijgen. Maar soms is gelijkheid wel nodig en dan lijken dergelijke uitspraken gebruikt te worden om de status quo te handhaven.

"Jij thuis het huishoudelijke werk doen, ik buitenshuis werken. Ma...

January 15, 2020

SLEUTELEN AAN JE ZELFBEELD - 2 daagse training UTRECHT

Cursus professionaliteit en persoonsvorming als voorbereiding op stage en beroep (PEP) 

Persoonlijkheid is een belangrijke voorspeller van sociaaleconomische uitkomsten, zoals je schoolloopbaan, de kans op een baan en het loon dat je gaat verdienen, aldus onderzoek van het Centraal planbureau. Persoonlijkheid voorspelt succes op veel meer terreinen dan dat intelligentie dat...

November 6, 2019

Door: Coco Harmsen (eerstejaars)

Nadenken
Ik ben muzikante, noem het artiest. Daarnaast ben ik stemcoach. En mensen-, dieren- en ecorechtenactivist. Al sinds ik besta, denk ik na. Over van alles eigenlijk, maar het meeste over de vraag waarom de mens doet wat zhij doet. Waarom we volgens bepaalde principes leven, die elke eeuw weer veranderen en toch onveranderd blijven. Waarom een stoel ‘stoel’ heet en waarom kinderen niet ser...

October 21, 2019

Phronèsis - Vakblad voor Toegepaste Filosofie nr. 8 is uit. Phronèsis heeft een nieuw jasje: een handzaam formaat, een frisse layout en veel smaakvol beeldmateriaal.

Deze uitgave:

Een interview met filosoof Maarten Boudry (door Daniël de Mik), het hoofdartikel over publieksfilosofie door Leon Heuts en interessante bijdragen van studenten en de docenten, een filmrubriek, agenda, boekenplank en meer. Lezen!

Publieksfilosofie

Hoe kun...

October 18, 2019

Goed nieuws: NVAO beoordeelt de HTF positief

Vandaag (18 okt. 2019) werd de HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie getoetst, de zgn. Verzwaarde Uitgebreide Toets Nieuwe Opleiding (TNO) door een panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Op alle onderdelen van de beoordeling hebben we een positief oordeel ontvangen!

We zijn trots op dit mooie resultaat na vijf jaar intensief bouwe...

October 4, 2019

Maikel Guirgis rondde op 2 oktober met succes zijn afstudeerfase af door zijn scriptie te verdedigen met als onderwerp: 'De integriteit binnen het bestuur van Nederlandse amateurvoetbalverenigingen' en is hiermee is de zevende afstudeerder aan de HTF. 

"Vanaf het moment dat ik kon lopen, vond ik sporten ontzettend leuk. Ik begon met voetballen toen ik vier jaar was, en ik heb dat altijd met veel plezier gedaan. T...

October 1, 2019

Verkeerde studie gekozen? Of nu pas tijd om te starten? Stroom dan in vanaf 21 november a.s.!

#hbo #ToegepasteFilosofie #deeltijd #versneldtraject

De HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie biedt een hbo-opleiding (deeltijd) tot Toegepast Filosoof in drie verschillende domeinen:

- Bestuur, Economie & Duurzaamheid

- Cultuur & Media

- Onderwijs (lerarenopleiding Filosofie en Burgerschap)

Latere instroom

Het is...

September 17, 2019

Wil jij altijd nog eens een boek, artikel of blog schrijven, maar kun je wat hulp gebruiken op het gebied van stijl, structuur en creativiteit? Dan zijn deze modules (start nov. 2019) misschien iets voor jou. Meld je snel aan!

> VROEGBOEKKORTING € 50,00 bij inschrijving vóór 20 okt. 2019

> Bij inschrijving voor 2 modules: BOEK 'LEREN FILOSOFEREN' GRATIS

> Bij inschrijving voor 4 modules: € 100,00 KORTING (plus bovenstaande)...

August 11, 2019

Bo Kok is toekomstig derdejaars student Cultuur en Media en loopt stage bij reisorganisatie Via Ella. Bo zou beginnen aan haar derde jaar bij de HTF, maar in plaats daarvan koos ze voor een tussenjaar in Nieuw-Zeeland. Lees hier waarom ze ging en waarom ze er naar uit kijkt om weer terug te komen. Door Daniël de Mik.

Waarom een tussenjaar?

“Mijn vriend en ik pasten acht maanden lang op een huis en die tijd zat er bijna op. Tegel...

June 30, 2019

Op zaterdag 29 juni j.l. vond de eerste diploma-uitreiking van de HTF plaats: vijf trotse afgestudeerden namen hun diploma in ontvangst op de locatie Vondellaan (de zesde afstudeerder kon er niet bij zijn), in aanwezigheid van familie en medestudenten. Na de kandidaten persoonlijk te hebben toegesproken werden de handtekeningen gezet en bloemen overhandigd.

Een bijzonder moment: de pioniers die het ooit hebben aanged...

Older Posts >

Please reload

Open dagen en symposia

Kom naar onze

OPEN DAGEN

om een indruk op te doen van

onze opleidingen.

 

LEES MEER>

 

 

 

 

 

Wil je verzekerd zijn van een studieplaats voorkomend studiejaar?

Meld je dan op tijd aan!

 >>>

 

 

Aanmelden
Studiebeurzen

Kun jij de studie niet betalen?

De HTF stelt jaarlijks drie studiebeurzen ter beschikking. Lees meer>

Archiefberichten
Please reload

Site Title