Nieuwe beroepsopleiding filosofie: de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie is een feit!

January 8, 2014

Nieuw in Nederland:

In september 2014 start de eerste volwaardige beroepsopleiding in de filosofie: de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) in Utrecht. De studierichtingen zijn: Journalistiek & Media, Onderwijs en Beleid & Bestuur. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zelf een selectie uit de vakken te maken voor de Vrije Studierichting.

Maak werk van filosofie!

De Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) is de eerste volwaardige

beroepsopleiding Filosofie in Nederland. De HTF verzorgt hoogwaardig beroepsonderwijs in de filosofie en bereidt studenten voor op een beroep in de journalistiek, het onderwijs of op het gebied van beleid en bestuur. Daarmee willen wij een brug slaan tussen de reflectie die de filosofie biedt en de eisen die het maatschappelijke leven stelt.

• Hoogopgeleide docenten

• Mogelijk in drie jaar tijd een diploma

• Niet duurder dan het reguliere hbo

• Studeren in deeltijd

• Begeleiding op maat

• Les in schriftelijke taalvaardigheid

• Breed propedeusejaar voor geïnteresseerden in de filosofie (Basiskwalificatie Filosofie)​

Kwaliteit

Als particuliere opleiding wil de HTF zich in kwalitatief opzicht onderscheiden van het reguliere hbo.

Bij de HTF worden alle lessen verzorgd door hoogopgeleide docenten (minimaal universitair) met relevante werkervaring. Verder worden er verhoudingsgewijs veel contacturen gegeven en vindt er tijdens de colleges veel kennisoverdracht plaats. De colleges worden aangevuld met persoonlijke leertrajecten op maat.

De HTF is een particuliere school. De kosten zijn echter niet hoger dan het gesubsidieerde reguliere hbo.

Informeer naar de mogelijkheden. Maak werk van filosofie bij de HTF!

Lees meer op www.hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl

Tags: