Ontwikkel je eigen schrijfstijl bij de HTF | schriftelijke taalvaardigheid in het basisjaar

Je gedachten goed verwoorden

Taal en filosofie hangen nauw met elkaar samen. De filosoof Heidegger noemde taal "het huis van het Zijn". Maar hoe goed je leert nadenken, daar heb je alleen wat aan als je je gedachten begrijpelijk leert verwoorden. Bij de HTF leer je hoe je dat op een heldere, correcte en publieksgerichte manier doet.

Schriftelijke taalvaardigheid

Of je nu journalist, leraar of beleidsmedewerker bent, dan wel een eigen filosofisch bedrijf runt, voor het succesvol uitoefenen van al deze beroepen is een goede schriftelijke taalvaardigheid van cruciaal belang. Daarom is schrijfvaardigheid opgenomen in het basisprogramma. Anders dan in het reguliere hbo, waar schrijfvaardigheid doorgaans geen rol van betekenis speelt, leer je bij de HTF niet alleen correct spellen en formuleren, maar ontwikkel je ook een eigen, unieke schrijfstijl. Voor studenten met een achterstand op dit gebied bestaan er individuele bijspijkertrajecten.

#taalvaardigheid #hbofilosofie #hbofilosofie #hogeschoolfilosofie #hogeschoolfilosofie #hogeschoolvoortoegepastefilosofie #opendag #htf