Niet alleen een hoog kennisniveau is een voorwaarde voor de docenten van de HTF, maar ook ervaring in het werkveld waarvoor de student wordt opgeleid. Over ervaring gesproken: Willem Schoonen is een grote naam binnen de wereld van de journalistiek.

Willem Schoonen studeerde Milieuhygiëne aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen. Vanaf 1985 werkte hij in verschillende functies voor het dagblad Trouw, o.m. als redacteur wetenschap, chef Verdieping en chef economie. Van 2007 tot 2014 was Willem Schoonen hoofdredacteur van Trouw.

Eind jaren tachtig was hij docent wetenschapsjournalistiek aan de school voor journalistiek in Utrecht. Schoonen is momenteel lid van de beroepsveldcommissie van de opleiding journalistiek Windesheim, voorzitter van het curatorium PDOJ (postdoc journalistiek) van de Erasmus Universiteit en voorzitter van VU Vereniging. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan, o.m. in het dagblad Trouw, Desiderius (Erasmus Universiteit), PT Aktueel, Technisch Weekblad en Hypothese (NWO).

We heten Willlem Schoonen van harte welkom als docent aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie.

Klik hier voor meer info over de docenten van de HTF.