Actueel

LIEFDE EN VRIENDSCHAP Een intellectuele erfenis | Joep Dohmen in HUMAN Magazine


LIEFDE EN VRIENDSCHAP | Een intellectuele erfenis

Liefde is vooral een authentiek leven. Dat vindt Joep Dohmen. Hoe staat centraal in het themanummer van het Humanistisch Verbond over liefde, vriendschap en menselijke relaties.

'Klooi niet zomaar wat aan! Maak er iets van!' Joep Dohmen zoekt, nee, eist authenticiteit en betrokkenheid bij zichzelf en anderen. Want alleen zo verander je de samenleving.

Dohmen wil nooit per se ‘de lieve vrede’ bewaren. Integendeel, hij zoekt debat, is op zoek naar echtheid, bij zichzelf en bij anderen. Termen als ‘kritisch’ en ‘compromisloos’ vallen regelmatig. Want, bij Dohmen gáát het altijd ergens over. 'Authenticiteit, daar schort het vaak aan', vindt hij. 'Mensen laten te vaak dingen zomaar gebeuren en zo glipt het leven hen tussen de vingers door'.

Hij zette levenskunst op de kaart met heuse bestsellers en bracht de academische filosofie terug in de samenleving. Nu hij met emeritaat is, hoogste tijd om zijn intellectuele erfenis tijdens zijn werkzame periode bij de UVH in kaart te brengen met deze tien pagina´s in HUMAN.

Noot: Dohmen blijft als docent en lector verbonden aan de HTF.

Lees deze bijzondere editie >

Bron: HUMAN


Nieuw
Recente berichten