'De studie voelt als een avontuur, waarbij de wereld van de filosofie zich langzaam voor mij opent.' | Student Anne-Marie Buis

May 9, 2015

Eerstejaars student Anne-Marie Buis over haar keuze voor de HTF

Als senior adviseur/projectleider bij een team dat interim- en projectmanagement levert aan de Rijksoverheid, werd mij door mijn werkgever een projectmanagementtraining aangeboden. De inhoud van de vuistdikke reader bij deze training leverde mij echter geen warme gevoelens op. Ongetwijfeld weer een zeer nuttige en praktische methode om een project succesvol, effectief en gestructureerd te laten verlopen. Maar dat had ik wel gezien.

Fundamentele vragen

Ik vond dat ik mezelf een grotere dienst bewees door me te richten op fundamentele vragen, die ik van nature geneigd ben te stellen. Een zoektocht naar zekerheden roept wat mij betreft nog meer vragen op. Waarom doen we dit eigenlijk en waarom doen we dit zoals we het doen? Ik heb me toen, toch wel vrij impulsief, aangemeld bij de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie.

Geen spijt

Mijn collega’s hebben de projectmanagementtraining al lang achter de rug, maar ik ben voorlopig nog niet klaar. Maar ik heb geen spijt van mijn impulsieve beslissing. De studie voelt als een avontuur, waarbij de wereld van de filosofie zich langzaam voor mij opent. Abstracte mogelijkheden voor toepassing worden langzaam steeds concreter. De uitdaging is wel om de studie met mijn baan en drukke leven te combineren. Dat vergt de nodige discipline. En ja, natuurlijk lukt dit makkelijker wanneer iets boeit.