De reizende filosoof | student Arie van Andel blogt vanuit Oost-Afrika

Bijzondere studiemotivatie

Student Arie van Andel heeft het eerste jaar van de HTF met goed gevolg afgerond. De stimulans om de opdrachten en tentamens voldoende af te ronden had mede te maken met het feit dat hij zijn vertrek naar Afrika al voor de hertentamens had gepland. En dat is gelukt! Afgelopen donderdag vertrok Arie naar Adis Abeba.

Reizende filosoof

Arie houdt een blog bij over zijn ervaringen, vanuit een beschouwend, filosofisch perspectief.

'De blog zal voornamelijk over mijn reiservaring gaan met een filosofisch tintje dat tot nadenken stemt en waarbij ook de Nederlandse culturele view ter discussie gesteld zal worden.'

Heftige start

Tijdens de eerste dagen maakt Arie een heftige en confronterende gebeurtenis mee.

'It's the habit in the Ethiopian culture to give each other the leaves and the nuts. The first time they give the leaves is for belief. The next one is for love and the third one is for thankfulness. At least that's what they told me.' De intenties voor het delen van de 'nuts and leaves' bleken echter minder gastvrij dan verwacht.

Lees het hele verhaal via zijn bog.

Volg Arie via http://dereizendefilosoof.waarbenjij.nu/