Actie docent Remmelt Kielstra: reis naar Noordkaap t.b.v. scholing voor kinderen in oorlogsgebied | 146 Miles Ahead

December 13, 2015

Docent Remmelt Kielstra reist met zijn vriendin Manon naar de Noordkaap. Met deze actie hopen ze een mooi bedrag binnen te halen voor Serious Request. Remmelt houdt ons op de hoogte van hun avontuur. 3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Geef ze een toekomst: Keep them going!

Beproevingen in de sneeuw

Mijn vriendin en ik doen dit jaar mee met de Noordkaap Challenge; een tourtocht door sneeuw, elandengebied en nog meer sneeuw. De tocht staat in het teken van Serious Request, zodat geld opgehaald kan worden voor onderwijs in conflictgebieden.

De eerste twee dagen was het vooral een kwestie van 'kilometers vreten'. Niettemin hebben we genoten van Kopenhagen en de lokale bieren aldaar. De tweede dag kwamen we aan in Stockholm, waar we met snelle pas doorheen zijn gewandeld, want we hadden een boot naar Helsinki te halen. De derde dag was opnieuw een lang eind rijden, maar met een schitterende eindbestemming: Taivalkoski. Hier verbleven we op het terrein van een woest uitziende Fin die, heel toepasselijk, allerlei woeste messen verkocht. De beste man was echter erg vriendelijk en voorzag 49 hongerige, uitgeputte teams van stevig voedsel en drank. Na deze opknapper was er tijd voor nog meer drank en verhalen rond het kampvuur. Een fantastische avond/nacht, waarbij mijn vriendin en ik aardig wat moeite hebben moeten doen om de weg naar onze hut te vinden (een zoektocht door het pikkedonker van een half uur over een stukje van 300 meter).

De vierde dag heb ik geleerd door de sneeuw te rijden. Een empirische bevinding die tot stand is gekomen door een falsificatie van mijn stuur- en remkunsten. Oftewel, ik gleed met slippende banden zo de berm in en zag de wereld vanuit een nieuw perspectief: hellend met de rechterschouder schuin naar beneden. Maar geen paniek. Na wat geschep in de sneeuw en vruchteloze pogingen onze auto weer op het pad der horizontalen te brengen, kwam er een viertal teams ons uit de penarie redden. Eenmaal terug op de weg volgde een schitterende tocht door de bossen van Finland, waar we opnieuw konden genieten van Finlands vele meren, sneeuw en rendieren. Nu lekker slapen in een hotel en morgen vroeg weg naar Inari - de Noordkaap komt steeds dichterbij.

Wordt vervolgd.

Wil jij een financiële bijdrage leveren? Ga dan naar https://kominactie.3fm.nl/actie/team-146-miles-ahead. Volg het avontuur van Remmelt en Manon via Facebook:  https://www.facebook.com/NoordkaapTeam146

Manon en Remmelt : veel succes met jullie avontuur. Dat zal vast lukken, onder het toeziend oog van Spinoza.