'Filosofie studeren is altijd een langgekoesterde wens geweest' | Student Margôt van Schalkwijk

Ik reis rond in mijn hoofd, maar mijn gedachten gaan nooit weg.

Filosofie studeren is altijd een langgekoesterde wens geweest. Afgelopen jaar is deze wens in vervulling gegaan. Wikken, wegen en nu ben ik gewoon eerstejaarsstudent aan de HTF. Vandaag (zaterdag 5 maart) mocht ik aanstaande studenten toespreken op de open dag, hoe gaaf is dat!

Mijn vader zei altijd: 'eerst denken, dan doen.' Bedenken, nadenken en overdenken. Een denkpatroon maken, ik begin het te leren. Soms is het nog een beetje gatenkaas waar voorzichtig een kwartje in valt!

Ik krijg heel veel energie van deze studie. Het proces is begonnen, ik word filosoof!

Margôt