Actueel

HTF steunt YoungEmpowerment van initiatiefnemer Mahmoud el Boustati


De HTF probeert een brug te slaan tussen de reflexie die filosofie biedt en de eisen die het maatschappelijk leven stelt. Toegepaste filosofie betekent voor de HTF niet uitsluitend het bekwamen van de studenten om filosofie in de praktijk te brengen, maar ook samenwerken met en ondersteunen van relevante projecten. Een zeer aansprekend project is Young Empowerment, vormgegeven door initiatiefnemer Mahmoud el Boustati.

Wat is YoungEmpowermentT?

Mahmoud el Boustati is al ruim vijf jaar actief binnen het MBO als docent en coördinator ondernemen. De afgelopen jaren heeft Mahmoud el Boustati veel maatschappelijke kwesties zien langs komen. Maatschappelijke kwesties waarbij jongeren veel mogelijkheden hebben, maar die het ontbreekt aan goede begeleiding en daardoor vastlopen. Dat was het begin van YoungEmpowerment.

Mogelijkheden en kansen

De mensen van YoungEmpowerment vinden die vastgelopen jongeren juist een uitdagende doelgroep. Wij zien hun mogelijkheden en kansen. Daarom willen wij deze jongeren de juiste gereedschappen aanreiken en hun een perspectief bieden om hun dromen waar te maken. YoungEmpowerment heeft als vertrekpunt dat je je dromen waar kunt maken, mits je ervoor durft te gaan. We zagen veel talentvolle jongeren om ons heen, die niet wisten hoe ze het beste uit zichzelf konden halen. De reden? Ze hadden eenvoudig niet de juiste vaardigheden ontwikkeld. Wij zagen dit als een uitdaging om hier serieus mee aan de slag te gaan. Daarmee was het idee voor YoungEmpowerment geboren.

Extra steun

Het afgelopen jaar hebben we onder de radar gewerkt en de mogelijkheden voor jongeren in kaart gebracht. We hebben daarnaast veel rolmodellen en bedrijven om ons heen verzameld, die graag een steentje bij willen dragen aan het ‘empoweren’ van jongeren. Jongeren die zonder die extra steun zouden vastlopen, hun talenten niet zouden ontwikkelen.

YoungEmpowerment is een jong team van professionals, die jongeren stimuleren en toerusten om het beste uit zichzelf te halen. Een greep uit de vele mogelijkheden:

 • Sollicitatietraining

 • Weerbaarheidstraining (omgaan met pesten en teleurstellingen)

 • Loopbaanplanning

 • Stagebegeleiding

 • Empowerment

 • Deradicalisering

 • Coaching

 • Nieuw toekomst ( vaarwel crimineel verleden)

 • Voorkomen is beter dan genezen

 • Reintegratie en nazorg

Geen regenboog zonder regen

Deze onderwerpen bieden wij aan in de vorm projecten, trainingen, intensieve begeleiding en workshops. Niet een standaardtraining die volgens het boekje wordt afgedraaid, maar een op de persoon aangepast programma. YoungEmpowerment stelt de wensen van de doelgroep centraal en speelt hier op een innovatieve en doeltreffende manier op in. Doelstellingen worden aan het begin van een traject vastgesteld. Aan de hand van deze doelstellingen bepalen we samen met de jongeren een strategie, om met de juiste methodes het maximale uit de doelgroep te halen.

YoungEmpowerment bestaat niet alleen uit professionals die de projecten, trainingen en workshops verzorgen, maar ook uit rolmodellen en aangesloten bedrijven, die zich willen inzetten om jongeren toe te rusten. YoungEmpowerment geeft de doelgroep de volgende boodschap mee:

Iedereen wil geluk en succes en niemand wil pijn en teleurstellingen. Maar je kan geen regenboog hebben zonder wat regen.

Doelgroep

 • High Potentials

 • (Ex-)gedetineerden

 • Jongeren die vastlopen in multiculturele problematiek

 • Jongeren die dreigen af te glijden naar het criminele circuit

 • Jeugdwerklozen

 • Schoolverlaters

 • Kwetsbare meiden

Durven dromen

Het motto van Young Empowerment is: als je het kunt dromen, kun je het ook doen! Dit is de prachtige quote van Walt Disney, waarmee hij aangeeft dat je van je droom je leven kunt maken. Als je maar de knop om durft te zetten en het gaat doen. Daarvoor zijn vaardigheden en de juiste mindset nodig. En gereedschappen die de doelgroep nodig heeft om de gekozen doelen te bereiken.

Vandaag de dag zien wij veel jongeren die wel dromen hebben, maar niet de vaardigheden en de wilskracht om deze te realiseren. Vaak worden deze jongeren te laat opgevangen en begeleid. Young Empowerment leert deze jongeren om uit teleurstellingen kansen te creëren. En weer te durven dromen.

Sleutel tot succes

Het veranderen van een mindset van iemand is een hele opgave. Young Empowerment gelooft erin dat dit kan door bewustwording te creëren en vaardigheden te verwerven. Het doel is om daar je kracht van te maken. Young Empowerment denkt out of the box en biedt maatwerk, toegespitst op een specifieke doelgroep. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de behoeften en vaardigheden van de doelgroep, maar benaderen deze vanuit een andere hoek. YoungEmpowerment laat jongeren het roer omgooien. Want: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Iedereen heeft de sleutel tot succes in eigen hand!

Lees meer op http://youngempowerment.nl/

De HTF kijkt uit naar de samenwerking en wenst YoungEmpowerment veel succes en mooie resultaten toe!

.


Nieuw
Recente berichten