Actueel

Primeur: de eerste uitgave van PHRONÈSIS - Tijdschrift voor toegepaste filosofie


Op 12 nov. 2016 werd, tijdens het symposium Economie en Duurzaamheid - Doing the right thing het eerste nummer van Phronèsis - Tijdschrift voor toegepaste filosofie gepresenteerd.

Denken moet je doen

Alle mensen streven van nature naar kennis, schreef Aristoteles. Maar ze krijgen het niet cadeau. Wijsheid is geen toestand of eigenschap, maar een activiteit. Denken moet je doen. Daarom maakte hij een onderscheid tussen sophia - theoretische kennis - en phronèsis - toegepaste of praktische wijsheid.

Tijdschrift voor toegepaste filosofie

Dit laatste is de kern van de HTF en van Phronèsis: tijdschrift voor toegepaste filosofie. Het nul-nummer werd gemaakt door een geweldige redactie bestaande uit HTF-studenten en docenten. In enkele maanden tijd hebben zij dit tijdschrift tot stand gebracht, van format naar kopijlijst naar eindproduct.

Phronèsis, een tijdschrift om rekening mee te houden

Het is een uitgave geworden vol praktische wijsheid. In het coververhaal schetst Jan Bransen Erasmus als eigentijdse rapper, in zijn badjas te vinden in de snackbar. Frank Meester omschrijft ijdelheid als deugd en Arjo Klamer brengt de vakgebieden economie en filosofie samen. Maurits Martijn, journalist bij De Correspondent praat over privacy n.a.v. zijn boek Je hebt wel iets te verbergen. Onze columnist Joep Dohmen levert in dit nummer zijn eerste bijdrage. Phronèsis: een tijdschrift om rekening mee te houden.

Bestellen

Het nulnummer Phronèsis is gratis en is in digitale en gedrukte versie beschibaar. In het laatste geval betaalt u wel verzendkosten. Bestel Phronèsis via het bestelformulier. Mocht u meerdere exemplaren willen bestellen, neem dan contact op met info@hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl

Feedback

Een nulnummer is een test, Daarom willen wij heel graag weten wat u van Phronèsis vindt. Wat kan beter, of moet anders? Laat het ons weten via phronesis@hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl

Hoofdredacteur Joachim Springer introduceerde het 0-nummer m.b.v. een videoboodschap.

Ga naar het bestelformulier >>>

#phronesis #HTF #Levenskunst #wijsbegeerte #Filosofie #joachimspringer #redactie #janbransen #joepdohmen #frankmeester #arjoklamer

Nieuw
Recente berichten