Actueel

Marc Davidson als vierde hoogleraar verbonden aan de HTF | Economie & Duurzaamheid


De HTF garandeert onderwijs door hoogopgeleide en enthousiaste docenten.

Met genoegen kondigen we de komst vierde hoogleraar aan: Prof. dr. Marc Davidson.

Marc gaat bij de HTF de rol van docent milieu-ethiek en coördinator van de afstudeerrichting Economie & Duurzaamheid vervullen.

Marc Davidson (1966) studeerde natuurkunde en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam waar hij ook in beide disciplines promoveerde, respectievelijk in 1994 en 2009. Na zijn promotie in de natuurkunde werkte hij veertien jaar als senior-econoom bij milieubeleidsadviesbureau CE Delft. Parallel aan het advieswerk was hij onderzoeker en docent milieu-ethiek aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2011 is zijn werkveld aan de Universiteit van Amsterdam uitgebreid tot het grensvlak van milieu-ethiek en milieueconomie. Sinds 2015 is hij bijzonder hoogleraar filosofie van duurzame ontwikkeling vanuit humanistisch perspectief aan Maastricht University. Marc heeft een indrukwekkende hoeveelheid publicaties over deze thematiek geproduceerd.

De thema's Economie en Duurzaamheid zullen met de inbreng van Prof. dr. Arjo Klamer (hoogleraar Culturele Economie) en Prof. dr. Marc Davidson (filosofie van duurzame ontwikkeling/milieu-ethiek) zeer deskundig worden uitgewerkt.

Afstudeerrichting Economie & Duurzaamheid

Het aantal economen dat op een andere, meer verantwoorde manier economie wil bedrijven, groeit snel. Het gaat in deze studierichting om een soort economie die niet dogmatisch van groei uitgaat, die het thema ‘duurzaamheid’ serieus neemt en die maatschappelijk verantwoord ondernemen een warm hart toedraagt.

Lees meer over de afstudeerrichting Economie & Duurzaamheid op de website. Meer informatie over het symposium Economie en Duurzaamheid - Doing the Right thing (nov.2016) is eveneens te vinden op de website.


Nieuw
Recente berichten