Actueel

SYMPOSIUM 18 NOV. 'Laat de vraag haar werk doen' Filosofisch onderzoek in netelige situaties


De vraag doet haar werk | Filosofisch onderzoek in netelige situaties

Het vierde HTF-symposium heeft als thema: het stellen van vragen. Het symposium wordt voorbereid en verzorgd door:

  • René ten Bos (hoogleraar filosofie Radbouduniversiteit en Denker des Vaderlands)​

  • Jan Bransen (hoogleraar filosofie Radbouduniversiteit, docent HTF en Socratesbekerwinnaar 2014)

  • Daan Rovers (voormalig hoofdredacteur Filosofie Magazine en docent/trainer)

  • Marjan Slob (columnist de Volkskrant en Socratesbekerwinnaar 2017)

De haastige samenleving van tegenwoordig geeft ons geregeld een opgejaagd gevoel. We moeten aanpakken. En daarom hebben we antwoorden nodig. Zo hier en daar hoor je echter ook wel dat die haast en die onrust niet zo verstandig zijn. Maar wat dan?​​​​​​​​​

Ga nu niet onmiddellijk aan antwoorden denken. Probeer eerst die vraag maar eens haar werk te laten doen. Onderzoek je situatie. Onderzoek de begrippen die je stilzwijgend gebruikt om de problemen te beschrijven waarmee je te maken denkt te hebben. Dit symposium gaat over de vraag hoe je dat doet.

Onze benadering tijdens dit symposium is: onderzoek je situatie. Onderzoek de begrippen die je gebruikt om de problemen te beschrijven waarmee je te maken denkt te hebben. Stel vragen zonder onmiddellijk aan antwoorden te denken. Laat eerst de vraag haar werk doen.

De sprekers van dit symposium laten hun licht schijnen over hoe je dat doet: de vraag haar werk laten doen. Zij bespreken concrete voorbeelden uit de domeinen waarop zij zichzelf bewegen: journalistiek en media, beleid en bestuur, economie en bestuur, onderwijs. Niet geheel toevallig zijn dit de domeinen waar de HTF voor opleidt. De vragen waarop de sprekers in hun praktijk botsen, leggen zij voor aan het publiek. Gezamenlijk laten zij de vragen hun werk doen.

Dagvoorzitter: dr. Jelle de Boer (Onderwijscoördinator HTF).

Locatie: Vondellaan 174 Utrecht

Tijd: 12.00 - 16.00 uur, na afloop borrel.

kosten: 25,00 euro pp./studenten 10,00 euro/ HTF-studenten gratis

MELD JE NU AAN>

#symposium #janbransen #renétenbos #marjanslob #daanrovers #vraag #filosofischevraag #onderzoek #denkerdesvaderlands #socratesbeker #htf #hogeschoolvoortoegepastefilosofie

Nieuw
Recente berichten