Actueel

Een mijlpaal: de eerste HTF-student is afgestudeerd!


De eerste HTF-student, Paul Stuiver, studeerde vandaag af. Paul was de eerste student die zich in 2014 heeft aangemeld en nu ook de eerste die is afgestudeerd.

Paul volgde na de Basiskwalificatie de afstudeerrichting Beleid & Bestuur. Ondanks een pittige combinatie van een full-time baan als accountant, een gezin en de studie is Paul toch de eerste die vandaag de eindstreep heeft gehaald. Vandaag verdedigde hij met succes zijn adviesrapport en verantwoordingsverslag met als thema 'Morele moed'.

Uit een interview in Pronèsis-tijdschrift voor toegepaste filosofie: 'Het leven van een accountant draait niet alleen om de cijfers.'

'In mijn huidige werk, maar ook in mijn vorige financiële functies, kom ik vaak ethische dilemma’s tegen. Bij de HTF leerde ik de verschillende ethische theorieën van waaruit je naar deze dilemma’s kunt kijken. En een vocabulaire om erover te communiceren. Eerlijk gezegd had ik me tot mijn vijftigste beperkt verdiept in de morele aspecten van mijn werk. Ik keek vooral hoe je leuke financiële constructies kon uitwerken. Dat is door mijn studie aan de HTF ingrijpend veranderd. Van daaruit was het logische stap naar de functie van landelijk vertrouwenspersoon bij de NBA, toen ik daarvoor gevraagd werd.'

Vandaag studeerde Paul af, de eerste toegepast filosoof is een feit.

Paul: van harte gefeliciteerd!


Nieuw
Recente berichten