Actueel

Boekpresentatie HTF-docent Nadia Dala: De Biecht


Nadia Dala presenteerde vandaag in Antwerpen haar tweede roman: De Biecht. De Biecht is een pakkend verhaal over een succesvol journaliste die een opdracht krijgt die haar leven overhoop haalt. Ze interviewt haar zus die in de gevangenis zit. Zeven dagen lang probeert ze de kwelgeesten in zichzelf te bezweren, familiegeheimen te ontrafelen en verloren gegane relaties weer op te pakken. De Biecht is een verhaal over de genesis van eenzaamheid, moeilijke liefde en wederopstanding.

Nadia Dala ontving lovende kritieken van o.a. de Standaard der Letteren en Knack.be.

Martin Slagter nam namens de HTF een gesigneerd exemplaar in ontvangst

In het voorjaar 2018 zal Nadia workshops Literair schrijven verzorgen bij de HTF.

Over Nadia

Nadia Dala studeerde cum laude af in Arabistiek en Islamkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Met een studiebeurs liep ze stage bij The Middle East Times in Caïro. Haar journalistieke carrière startte ze bij de krant De Morgen. Daarnaast werkte ze voor De Standaard, de VRT en Vitaya. Voor de VRT maakte ze onder meer de succesvolle serie ‘Moslima’s’ (uitgezonden op Canvas-tv). De afgelopen acht jaar is Dala verbonden aan de Thomas More Hogeschool Mechelen, faculteit Journalistiek. In 2011 was ze Fulbright journalism scholar aan American University (School of Communication) en in 2014 gastdocente aan Georgetown University (School of Continuing Studies) in Washington DC. Ze publiceerde een aantal boeken, waaronder Allah weent om Algiers, Algerije tussen militaire en islamitische dictatuur (met Wim de Neuter) en Als sluiers vallen - vrouwenportretten (over de hoofddoek). Bij Uitgeverij Prometheus in Amsterdam verscheen in 2008 haar debuutroman Waarom ik mijn moeder de hals doorsneed. Dala is ook freelance coach. Bij de HTF is ze docent binnen de afstudeerrichting Journalistiek & Media.


Nieuw
Recente berichten