Wetenschappelijke publicatie HTF-docent Jelle de Boer over samenwerking en coöperatief gedrag versus

Soms valt het mee om met anderen samen te werken. Soms valt het tegen. De ene keer verloopt samenwerking soepel en gunnen de betrokkenen elkaar wat. De andere keer heersen apathie en wantrouwen en komt er niets van de grond. Hoe zit dat eigenlijk? Hoe kan het coöperatief gedrag zo sterk varieert en zo afhankelijk is van de omstandigheden?

Hier gaat het artikel Social Preferences and Context Sensitivity over, dat onlangs is uitgekomen in een special issue ― Ethics, Morality and Game Theory ― van het tijdschrift Games.

Het artikel is vrij verkrijgbaar: http://www.mdpi.com/journal/games/special_issues/ethics_morality

De auteur Jelle de BoerJelle de Boer (1964) studeerde economie en filosofie. Hij promoveerde in 2006 aan de Universiteit van Amsterdam in de filosofie. Momenteel is hij als docent filosofie verbonden aan de Technische Universiteit Delft. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van het Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte. Hij heeft gepubliceerd in internationale filosofietijdschriften, zoals Economics and Philosophy, Biology and Philosophy en Philosophical Psychology. Daarnaast hij mederedacteur van de bundel Well-Being in Contemporary Society en heeft hij het hoofdstuk ‘Egoïsme en Altruïsme’ voor het Basisboek Ethiek (Boom) geschreven. Jelle is bij de HTF docent Wetenschapsfilosofie, Wijsgerige Ethiek en Logica en Beslistheorie. Daarnaast is Jelle onderwijscoördinator bij de HTF.

#jelledeboer #htf #filosofie #utrecht #toegepastefilosofie