Actueel

'Poëzie is: aftasten, voelen, ritmisch ademen' | HTF-student Tim Kooiman presenteert als Fra


Poëzie is: aftasten,voelen, ritmisch ademen. In de melancholische, faserende bundel Woensdagse Regen, die hij onder het pseudoniem Francis Paisley publiceerde, beschrijft hij het proces van loslaten in

de liefde. Na een voorproefje in OBA Amsterdam en enkele festivals werd op vrijdag 3 nov. zijn dichtbundel feestelijk gepresenteerd in Almere.

'In het najaar van 2016 ontbrak het mij aan de drang een gelukkig leven te dichten. Niet omdat mijn eigen leven gewichtig was, integendeel zelfs. Als je op een druilerigere woensdagnamiddag een moment neemt uit je eigen woelige bestaan, je een stad aanschouwt die door het openbaar vervoer, verkeer en voetgangers een bijna slagaderlijke indruk op je maakt, is het moment daar dat je poëzie kunt maken.'

Tim Kooiman, alias Francis Paisley, koos ervoor de bundel in juli van dit jaar af te schrijven in het Portugese Lissabon: de stad waar verhalen in de voegen van de straatstenen verborgen liggen. Zij gaven hem de doorslaggevende inspiratie. 'Het enige wat ik hoefde te doen, was te zoeken, vinden, oppakken, voelen, aftasten, slijpen.'

Tim studeert filosofie bij de HTF (afstudeerrichting Journalistiek & Media). Hij laat zien hoe filosofie en poëzie raakvlakken hebben op het gebied van spelen met taal. Lees ook het interview met Tim in Phronèsis - tijdschrift voor toegepaste filosofie.

Naast poëzie is muziek een passie voor Tim. Onder hetzelfde pseudoniem Francis Paisley produceert hij als singer/songwriter sfeervolle, melancholische muziek met poëtische teksten. Hij produceerde de EP Dreamcather. Beluister de muziek van Tim en zijn band: https://francispaisley.bandcamp.com.

De bundel Woensdagse Regen kost 10 euro en is te bestellen via het contactformulier van zijn website http://www.francispaisley.com en via francispaisleymusic@gmail.com

#FrancisPaisley #Paisley #poëzie #songwriter #HTF #filosofie #journalistiek #Phronèsis #utrecht #beroepsonderwijs

Nieuw
Recente berichten