Actueel

SCHRIJF MEE! 19 mei Symposium 'Wie weet' m.m.v. auteur Jannah Loontjens | masterclass filoso


Een maatschappelijk actueel thema mengen met filosofische denkbeelden en daar een literaire roman over schrijven: hoe doe je dat? Filosofe en auteur Jannah Loontjens vertelt erover tijdens het vijfde symposium van de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie op 19 mei.

Programma

De vakgroep Journalistiek & Media van de HTF nodigt je van harte uit voor deze dag waarin Jannah voorleest uit haar nieuwe roman 'Wie Weet' en ze al je vragen beantwoordt over haar schrijfproces. Vervolgens ga je na de pauze zelf aan de slag met een workshop Creatief Schrijven onder begeleiding van professionals. Na afloop van deze workshop beoordeelt Jannah een aantal blogs. De mooiste verhalen worden geplaatst in ons kwartaalblad Phronésis.

Dagvoorzitter: Martin Slagter. Interview: Ellen van Dalen

Praktisch

Adres: Vondellaan 174 te Utrecht.

Route en parkeren: zie ROUTE op de webite

Tijd: 11.00 -14.30 uur. Zaal open: 10.30 uur.

Aanmelden: koop je ticket via de button 'aanmelden'.

Kosten: 25,00 euro, 15,00 euro voor studenten.

HTF-studenten en alumni gratis.

Reserveer snel, want vol is vol !

AANMELDEN>

Biografie Jannah Loontjens

(Kopenhagen, 1974) is schrijfster, dichteres en filosofe. Ze werd geboren in Denemarken en woonde als kind in Zweden. Ze schreef verschillende boeken over het schrijversschap en filosofie, waaronder in 2013 haar essayboek Mijn leven is mooier dan literatuur. Een kleine filosofie van het schrijverschap. Ook verscheen datzelfde jaar haar derde dichtbundel Dat ben jij toch.

In 2016 verscheen haar essaybundel Roaring Nineties, waarin zij autobiografie met filosofie mengt en schrijft over haar ervaringen in het Haagse kraakpand waar ze met haar moeder woonde, over haar filosofiestudie in New York waar ze les kreeg van Derrida, over haar bijbaantje als gogo-danser in nachtclubs en over het poststructuralistische denken dat toen in de mode was. Aan de hand van het werk van Derrida, Baudrillard, Butler en Heidegger laat Loontjens zien hoe grote filosofische kwesties met praktische vragen kunnen samengaan. Jannah Loontjens promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op haar proefschrift Popular Modernism. Aan de Gerrit Rietveld Academie geeft ze filosofie, literatuurtheorie, poëzie- en prozalessen.

In 2018 publiceerde Loontjens Wie weet, een roman die zich afspeelt in Amsterdam op de dag van de aanslag op Charlie Hebdo. Ze laat negen vertelstemmen aan het woord. Adri van der Heijden schreef over dit boek: ‘Wie weet is een roman naar mijn hart, geschreven op de soms stokkende hartenklop van onze problematische tijd.’

Alvast meer weten?

Het boek 'Wie Weet' van Jannah Loontjens is onder meer

te bestellen via uitgeverij AmboAnthos:

https://www.amboanthos.nl/boek/wie-weet/

.

#SYMPOSIUM #symposiumhtf #schrijven #jannahloontjens #filosofie #literairschrijven #creatiefschrijven #workshopschrijven #HTF #toegepastefilosofie #beroepsopleidingfilosofie #journalistiek #media #cultuur #anboanthos #anboanthos #loontjens

Nieuw
Recente berichten