Actueel

HTF-docent Marc Davidson 24 juni in Het Filosofisch Kwintet: 'We moeten handelen voor het mensel


'Je kunt wel een voetbalclub supporten, maar als je vindt dat die club failliet mag gaan als jij er niet meer bent ben je geen echte supporter. Dat geldt in feite voor alles wat we in het leven werkelijk van waarde vinden.'

Spreken over overbevolking is, zo bleek tijdens de voorbereiding, een regelrecht taboe. In de eerste uitzending van Het Filosofisch Kwintet van dit seizoen probeert men dit stilzwijgen te doorbreken. Zijn we eigenlijk al met te veel, op een moderne ark van Noach? Of maken we elkaar alleen maar bang met ondoordachte doemscenario's?

Marc Davidson gaat op 23 juni in gesprek met Kiza Magendane, Ingrid Robeyns, Philipp Blom en Clairy Polak. Bijwonen kan! Het gesprek wordt uitgezonden op 24 juni om 12.10 op NPO1.

Lees meer >

Marc Davidson (1966) studeerde natuurkunde en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam waar hij ook in beide disciplines promoveerde, respectievelijk in 1994 en 2009. Na zijn promotie in de natuurkunde werkte hij veertien jaar als senior-econoom bij milieubeleidsadviesbureau CE Delft. Parallel aan het advieswerk was hij onderzoeker en docent milieu-ethiek aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2011 is zijn werkveld aan de Universiteit van Amsterdam uitgebreid tot het grensvlak van milieu-ethiek en milieueconomie. Sinds 2015 is hij bijzonder hoogleraar filosofie van duurzame ontwikkeling vanuit humanistisch perspectief aan Maastricht University. Marc Davidson is bij de HTF docent milieu-ethiek en mede-coördinator van de afstudeerrichting Bestuur, Economie & Duurzaamheid.

#MarcDavindson #FilosofischKwintet #duurzaamheid #ethiek #Human #ClairyPolak #NPO #filosofie #bestuur #beleid #economie #ecologie

Nieuw
Recente berichten