Een droom die uitkomt | HTF-student Katja Blauw junior-directeur communicatie Villa Mondriaan

July 24, 2018

Een droom die uitkomt

Door: Katja Blauw

“Hoe vond je het gesprek zelf gaan?” Deze vraag werd mij gesteld toen ik op een vrijdagochtend de telefoon opnam. Twee dagen ervoor had ik gesolliciteerd naar een prachtige functie in de Achterhoek, maar hé, ik doe ‘maar’ een hbo-opleiding. Dus ik had er eigenlijk niet veel van verwacht.

Een paar maanden geleden kreeg ik een vacature onder ogen. Terwijl ik de advertentietekst doornam, merkte ik al gauw iets bijzonders. Ik kreeg een bepaald gevoel bij deze vacature. Een gevoel van thuiskomen. Het leek alsof al mijn werkervaring hier samen kwam. Een droom die voor mij zou uitkomen. Toch twijfelde ik om meteen te solliciteren. Ik zocht al een hele tijd een afstudeerplek en had eigenlijk al een onderwerp in mijn hoofd, wist waar ik het over wilde gaan doen. Maar de advertentie bleef knagen en ik verzond een motivatiebrief met cv. Een paar dagen later werd ik uitgenodigd om op gesprek te komen.

'Sinds begin juli ben ik junior-directeur Communicatie bij Villa Mondriaan in Winterswijk!'

Villa Mondriaan

Het was vijf uur in de middag toen het museum ging sluiten en ik nog steeds wachtte totdat ik werd opgeroepen. Ik was de laatste van de dag. Meer dan licht zenuwachtig liep ik de kamer in waar het gesprek ging plaatsvinden. Voor ik het wist waren er veertig minuten voorbij. En toen begon het wachten pas echt. Wachten tot ik een telefoontje kreeg. Dat kreeg ik twee dagen later. Inmiddels ben ik sinds begin juli junior-directeur Communicatie bij Villa Mondriaan in Winterswijk!

Villa Mondriaan is een museum waar de vroege werken van de schilder Mondriaan hangen. Maar de villa is zeker geen gewone plek. De schilder heeft hier namelijk zelf gewoond! Van zijn achtste levensjaar tot begin twintig zette hij hier zijn eerste stappen in de kunstwereld. Het gaat om een tijdelijke functie, waarbij ik als stagiair mee zal gaan draaien in de directie van het museum. Hiermee neemt mijn leven een wending die ik niet zag aankomen, maar het is een droom die uitkomt. Ik begin in de Achterhoek aan een nieuw hoofdstuk. Voor Cultuur en Media had ik geen betere afstudeerplek kunnen vinden.

Katja volgt sinds sept. 2015 de opleiding tot Toegepast Filosoof bij de HTF. Ze heeft gekozen voor de afstudeerrichting Journalistiek & Media, inmiddels verbreed naar Cultuur & Media (v.a. sept. 2018).

Katja start binnenkort met afstuderen. Lees meer over de opleidingen van de HTF op de website www.hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl

.