Actueel

SYMPOSIUM 10 nov. : ALLES OF NIETZSCHE | M.m.v. Joep Dohmen, Henk Manschot, Henk Oosterling en Paul


M.m.v. Joep Dohmen, Henk Manschot, Henk Oosterling en Paul van Tongeren.

In 1878 begint Nietzsche’s zwerftocht door Zuid-Europa. Een van de eerste vruchten van zijn overpeinzingen is het boek De vrolijke wetenschap(1882). In een meeslepende tekst kondigt Nietzsche bij monde van de ‘dolle mens’ de dood van God aan: een historische gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid en het begin van het postmodernisme. Deze cesuur werpt grote vragen op omtrent de toekomst van de mensheid: zijn we op weg naar de totale zinloosheid of slagen we erin het nihilisme te overwinnen? ​​​​​​​

Wat kunnen we 150 jaar later nog met Nietzsche? Betekenen zijn ideeën nog iets voor de huidige manieren van leven in een steeds verder globaliserende, neoliberale samenleving? Heeft Nietzsche vandaag de dag nog zin? En zo ja, welke dan?

Deze vragen naar de toepasbaarheid van Nietzsche leggen we - bij het verschijnen van de recente nieuwe vertaling van De vrolijke wetenschap- voor aan de vier bekendste Nietzsche-commentatoren van ons land. Dagvoorzitter: Hannah Achterbosch

Locatie : Vondellaan 174, Utrecht

Tijd : 10.00 - 14.00 uur (aansluitend een borrel)

Entrée : 25 euro / studenten: 15 euro / HTF-studenten: gratis

Meer info en kaarten bestellen > www.hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl/symposia

***


Nieuw
Recente berichten