Actueel

Juni 2019: Blijf de aarde getrouw | Henk Manschot en Joep Dohmen


Hoe verbind je je met de fundamentele vragen over de aarde, het klimaat en de natuur? En waarom zou je er überhaupt een verbinding mee moeten hebben?
Een filosofische week over de natuur in de natuur. Wegens succes herhaald.
Cursus 'Blijf de aarde getrouw' 9 tot en met 15 juni 2019.
Henk Manschot en Joep Dohmen. Twee vrienden, twee filosofen.
Allebei hoogleraar, allebei kenners van de filosofische levenskunst. En ieder met een eigen visie op het werk van Nietzsche. Samen gaan ze op zoek naar een nieuwe aardse levensstijl, waarin mensen verantwoord willen leven en genieten van het samenleven op aarde. Naar aanleiding van het recente boek Blijf de aarde trouw. Pleidooi voor een nietzscheaanse terrasofie van Henk Manschot hebben ze met elkaar deze filosofische week georganiseerd voor mensen die anno 2019 bewust kiezen voor een eerlijke, natuurlijke levenswijze op een overvolle planeet. Betrokken op de levenskwaliteit van mensen wereldwijd, van dieren, bomen en planten, de lucht en de zee, kortom van de hele aarde. Want de aarde is geen instrument voor onze behoeften. Hoe kunnen we de stem van aarde in ons laten weerklinken? Je bent welkom van 9 tot en met 15 juni 2019.
Het boek van Henk Manschot gaat de wijde wereld over

De gerenommeerde uitgeverij Bloomsbury (in Londen, New York, Sydney en Delhi) heeft besloten om het boek van Henk Manschot Blijf de aarde trouw. Pleidooi voor Nietzscheaanse terrasofie in het engels te vertalen. Volgens Bloomsbury is het boek uniek omdat het zeer toegankelijk geschreven is, midden in de tijd staat en mondiaal van belang is.

Kracht in plaats van pessimisme

Joep Dohmen: 'Als je geïnteresseerd bent in de toekomst van jezelf en die van je kleinkinderen, probeer je te leven vanuit kracht. Niet vanuit pessimisme. Dat leidt tot niks. Met kracht de aarde trouw blijven. Dat willen wij je deze week meegeven'.

Meer informatie: Website Academie op Kreta

***

#joepdohmen #henkmanschot #nietzsche #aarde #ecologie #terrasofie

Nieuw
Recente berichten