Impressie symposium Burgerschap: 'Samen leren leven is samen leren denken - over de plaats van d

We kunnen wederom terugkijken op een geslaagd symposium. We danken Samira Bouchibti, Bart Brandsma, Rudolf Kampers en Barry Mahoney voor hun inspirerende bijdrages.

Korte samenvatting:

Hoe onderwijs je leerlingen zodat zij redelijke burgers worden? Hoe ga je met leerlingen de dialoog aan over moeilijke onderwerpen? Is burgerschapsonderwijs filosofieonderwijs?

Over deze vragen spraken we met elkaar op zaterdag 13 april tijdens het onderwijssymposium van de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie. Het symposium van de HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie op 13 april werd i.s.m. de Vereniging voor Filosofiedocenten in het Voortgezet Onderwijs georganiseerd.

U kunt de videoimpressie terugkijken en binnenkort volgt een verslag van deze bijzondere dag op de website van de HTF www.hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl/symposia.

Interesse in het werken als docent in het vak Burgerschap? Lees hier meer over onze opleiding tot 2egraads docent Filosofie en Burgerschap.

Video: Daan Alberts

#symposium #burgerschap #2019 #samirabouchibti #bartbrandsma #rudolfkampers #barrymahoney #bachelor #hbo #toegepastefilosofie #onderwijs #beroepsonderwijs #filosofie