2-daagse Cursus Professionaliteit en Persoonsvorming (PEP) | 8 feb. en 7 mrt.

January 15, 2020

SLEUTELEN AAN JE ZELFBEELD - 2 daagse training UTRECHT

Cursus professionaliteit en persoonsvorming als voorbereiding op stage en beroep (PEP)

Persoonlijkheid is een belangrijke voorspeller van sociaaleconomische uitkomsten, zoals je schoolloopbaan, de kans op een baan en het loon dat je gaat verdienen, aldus onderzoek van het Centraal planbureau. Persoonlijkheid voorspelt succes op veel meer terreinen dan dat intelligentie dat voorspelt.

Het ligt dus voor de hand om in beroepsopleidingen naast de cognitieve ontwikkeling van studenten ook de niet-cognitieve ontwikkeling (in de vorm van persoonlijkheid) aandacht te geven. Om die reden biedt de HTF studenten de mogelijkheid om actief met persoonsvorming aan de slag te gaan. De cursus wordt georganiseerd door het Instituut voor Toegepaste Filosofie.

In twee trainingsdagen gaan we oefenen met de inzichten van bekende filosofen als Lacan, Kant, Sloterdijk, Taylor en Foucault en je ontdekt hoe (soms heel vroege) levenservaringen jouw opvattingen hebben gevormd en hoe op basis daarvan overtuigen over wat je wel en niet kunt, zijn vastgelegd.

Kosten: 125,00 euro / 50,00 voor HTF-studenten
Data: 8 febr. en 7 mrt. 2020

Meer informatie en aanmelden:
www.hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl/cursus-persoonsvorming