Afstudeerder Anna Bilker over de waardeproposities van filosofie in organisaties

Foto: Afstudeerder Anna Bilker verdedigt haar scriptie: ‘Verlangde oplossingen kunnen niet geleverd’ – Naar een beschrijving van de waardepropositie van filosofie in organisaties

De rol van marketing met behoud van waarden en authenticiteit

In een zaal van het gebouw van haar huidige werkgever Cultuur + Ondernemen in hartje Amsterdam verdedigde student Anna Bilker dinsdag 18 augustus jl. volledig coronaproof haar afstudeerscriptie binnen de richting Beleid & Bestuur (nu: BED). Haar eerste en tweede begeleider, resp. Jelle de Boer en Daniël Doodkorte, waren aanwezig, evenals haar ‘opdrachtgever’ Martin Slagter (dit was het eerste afstudeerprogramma waarbij de HTF als opdrachtgever optrad). Ook was de familie van Anna aanwezig en enkele medestudenten en collega’s.

De titel van de afstudeerscriptie luidt: ‘Verlangde oplossingen kunnen niet geleverd'. Naar een beschrijving van de waardepropositie van filosofie in organisaties. De scriptie behandelt de vraag hoe filosofie op een verantwoorde wijze ‘vermarkt’ kan worden, zonder daarbij de inhoud tekort te doen, maar tegelijk als organisatie (zoals de HTF) wel te kunnen bestaan. De scriptie besluit met vijftien duidelijke aanbevelingen aan de HTF, waar zeker nog over doorgesproken gaat worden.

Na een duidelijke en onderhoudende presentatie van haar afstudeerwerkstuk beantwoordt Anna op overtuigende wijze alle door de twee begeleiders, opdrachtgever en publiek gestelde vragen. Het eindcijfer is dan ook een 9. Anna is de tiende student die als Toegepast Filosoof aan de HTF is afgestudeerd.

Anna: van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

.