De HTF stelt drie studiebeurzen ter beschikking

Laag instellingstarief

De HTF heeft als doel om filosofieonderwijs op hbo-niveau (bachelor) breed toegankelijk te maken. Daarom houden we het collegegeld en andere kosten zo laag mogelijk.

Heb jij eerder (na 1 september 1991) een bachelor- of master­opleiding afgerond en wil je een tweede studie volgen? Dit is een kostbare aangelegenheid. Hoe komt dit? Volg je een tweede studie, dan val je bij reguliere hbo-instellingen en universiteiten onder het tarief van het instellingscollegegeld. In de praktijk betekent dit dat de opleidingsaanbieder geen overheidsfinanciering voor jou ontvangt, hetgeen wordt verrekend in hogere collegegelden (variërend van ca € 9000 per jaar voor een bachelor tot meer dan € 15.000 voor en tweede master). De meeste particuliere aanbieders hanteer vergelijkbare tarieven, of zelf hoger. Bij de HTF betaal je €3150 per collegejaar.

Is studeren financieel toch niet haalbaar?

Voor wie de kosten desondanks een onoverkomelijk probleem vormen, stelt de HTF jaarlijks een drietal studiebeurzen ter beschikking. Studenten aan wie een studiebeurs wordt toegekend, zijn geheel of gedeeltelijk vrijgesteld van de verplichting om collegegeld te betalen gedurende ëen jaar.

Voor wie?

Om in aanmerking voor een HTF-studiebeurs te komen, dien je in de eerste plaats aantoonbaar gemotiveerd te zijn voor een studie aan de HTF. Tijdens een assessment wordt deze motivatie onderzocht en bekeken hoe kansrijk je bent om de opleiding met goed gevolg af te sluiten. De beurs kun je niet aanvragen wanneer je de vrije studierichting wenst te volgen. Het is bedoeld voor potentiële deelnemers die de beroepsopleiding afronden en gericht zijn op het vinden van werk.

Lees meer over de voorwaarden op de pagina 'Studiekosten', onderaan de pagina onder "studiebeurzen".