Waarden versus nieuwswaarde | Minisymposium door Marjan Slob en Leon Heuts

Waarden versus nieuwswaarde - Over hoe journalistiek beleidsmaatregelen rondom Covid19 belicht, en over de maatschappelijke effecten daarvan | minisymposium 6 feb. j.l.

De HTF organiseerde vandaag een practicum voor studenten, docenten en alumni, o.l.v. docenten Marjan Slob en Leon Heuts. We gingen samen aan de slag om een actuele maatschappelijke vraag filosofisch te gaan uitpluizen.

De casus: de manier waarop het huidige beleid rond het coronavirus in de landelijke talkshows in discussie wordt gebracht > Hoe ‘organiseren’ de media de discussie, wie vragen ze aan tafel, wat is de rolopvatting van de deelnemende partijen, welk ethos schuilt daarachter, en wat zijn de maatschappelijke gevolgen van deze gang van zaken?

Vooraf bekeken de deelnemers een uitzending van het programma Medialogica over dit thema. Na een gezamelijke aftrap gingen de deelnemers van het gestructureerd met elkaar in discussie over deze vragen.

We zijn trots op onze studenten, alumni en docenten wat betreft het niveau van de discussie en de gedrevenheid om filosofie concreet toe te passen in de huidige tijd. Met dank aan Marjan Slob en Leon Heuts. Voor herhaling vatbaar!

Download hieronder het verslag, geschreven door student Bernadette Vieverich.

Waarden versus mediawaarde, 6 maart 2021
.