top of page

TV/Videostreaming

Tips voor je medestudenten?

Stuur jouw kijktip naar administratie@hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl

In Dus ik Ben Jr, de juniorversie van het reeds bestaande tv-programma Dus ik Ben, stuurt denkpiloot Borre (11) vanuit zijn denklaboratorium een denktank van dertien kinderen aan. De in totaal acht afleveringen starten elk met een vraag van een van de jonge denkers. Borre stuurt hen vervolgens op pad of raadpleegt zelf ervaringsdeskundigen of filosofen.

Serie over filosofie

Deze tv-colleges geven je toegang tot wijsheid van filosofen. Zij kunnen je helpen met alledaagse levensvragen. Durf te Denken belicht denkers die belangrijk zijn voor het humanisme. Wat is vandaag de dag de waarde en relevantie van hun gedachtegoed? Hoe zijn hun ideeën praktisch te benutten?

8-delige filosofiereeks

Achtdelige filosofische reeks van filosoof Stefaan Van Brabandt en documentairemaker Bram Van Splunteren. Welke inzichten reiken de grote filosofen uit de geschiedenis aan voor actuele en universele, persoonlijke en maatschappelijke vragen en problemen? Hoe kan filosofie onze kijk veranderen op tegenslag, werk, status, voeding, geluk, opvoeding, liefde en sociale rechtvaardigheid?

 

 

Please reload

bottom of page